014959
krasnal-2

Jadłospis, 25.10-29.10.21

wiewiorka

Jadłospis, 25.10-29.10.21

 

25.10.2021

 

1 ŚNIADANIE

2 ŚNIADANIE

OBIAD

Pieczywo mieszane (60 g)  masło 12 g kiełbasa krakowska(12g) , pasta z jaj ze szczypiorkiem)15g, ogórek zielony 20g, papryka surowa 20g mleko(180g)

(mleko z laktozą, gluten, jaja, śl. Ilości gorczycy, soi, selera)

Pieczywo chrupkie razowe z powidłami (15g)bawarka180g gruszki(60g)

Zupa krupnik na mięsie,250-300g) pierogi leniwe (80g) sos jogurtowo malinowy(50g) p, kalarepa 25g, sok naturalny aronia jabłko ok. 120 g (mleko z laktozą, gluten, jaja, seler)

 

26.10.2021

 

Bułki mieszane(55g)masło 10g , dżem wiśniowy 8 g, ser żółty 12,5 g, owsianka na mleku(180g), rzodkiewki 5 g, pomidory, 25g (mleko z laktoza, gluten, soja , śl. ilości orzechów arachidowych)

Kaszka manna na mleku z truskawkami, herbata(mleko z laktozą

Rosół z makaronem (250-300g, ryż (30g suchego), podudzie z kurczaka ok 90g, sałatka grecka((mleko, gluten, soja, jaj, rośliny strączkowe, seler) woda źródlana.

 

27.10.2021

 

Pieczywo mieszane(65g) masło 12g, pasta z sera śmietankowego z rzodkiewkami i szczypiorkiem ze szczypiorkiem, (20g), szynka konserwowa 15, g, kakao (140g), ogórek kiszony 20g, biała rzodkiew 20g (mleko z laktozą, gluten, jaja, ryby)

Koktajl mleczny(kefir, szpinak banany, pomarańcza)150g wafle kukurydziane(mleko, soja)

Zupa z fasolki szparagowej na mięsie ok.250-300g, ziemniaki z wody150g, filet rybny w panierce 85 g, surówka z kiszonej kapusty 80g sok naturalny gruszka jabłko 120g)(mleko, jaja, gluten, seler, ryby )

 

28.10.2021

 

Pieczywo mieszane(65g), masło12g, pasta szynkowo jajeczna ze szczypiorkiem(12g) szynka drobiowa 10g  mleko(140g), ogórki zielone (20g), rzodkiewki(20g)(mleko z laktozą, gluten, śl. ilości gorczycy, soi)

Deser z serka waniliowego z rodzynkami, jabłka, herbata.

(mleko z laktozą, )

Zupa ziemniaczana 250-300g, kasza jaglana (40g suchego), pieczeń wiep. 75 g, surówka  meksykańska 80g

(mleko, gluten, soja, seler) woda źródlana

 

29.10.2021

 

Bułki mieszane(55g), masło 12g, ser solankowy12,5g pasta z tuńczyka10g, kakao (150), pomidory(20g), ogórki zielone 20g papryka surowa(20g), (mleko z laktoza, soja, gluten)

Galaretka owocowa(60g), banany(60),winogrona(60g) kefir naturalny120g(mleko, gluten)

Zupa kapuśniak z kiszonej kapusty na mięsie250-300g, ziemniaki z wody 150g, kotlecik z jaj w panierce 90g, mizeria 150g, sok naturalny z jabłek 120g (jaja, seler, gluten, mleko)

 Woda  źródlana bez ograniczeń.

Ok. godz. 9.30 podawana jest herbata ziołowa

 

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Skip to content